Gunilla Ysberg

Tillsammans med min man och mina nu vuxna barn, har jag bott i Österåker sedan 1972. På 80-talet hyrde jag och en vännina en av de små stugorna på Länsmansgården. Där arbetade vi främst med textilt hantverk, tavlor, kläder och bruksföremål. Vi hade öppet hus och utställningar. Min profession har annars varit marknadsföring och kommunikation, samt främst varumärkesstrategi. Efter några år på olika reklambyråer så startade jag 1987 egen verksamhet, först i form av en reklambyrå, för att sedan gå över till konsultverksamhet. 

När jag var ung utbildade jag mig på ett antal konstskolor så som Stockholms konstskola, Gerleborgsskolan och Konstfack samt även Stockholms fotografiska skola. 

Ett litet kuriosa är att jag, tillsammans med min då blivande svägerska, startade ett av Sveriges första diskotek, redan år 1966. Troligvis det allra första. 

Från och med årsskiftet 2013/2014 så har jag lagt ner min verksamhet som konsult. Anledningen är att jag nu vill ägna mer tid åt att måla och skriva. Januari 2013 gav jag tillsammans med två kollegor ut en bok - "Kokbok för färgstarka varumärken". Våren 2015 gav jag ut min andra bok - "En objuden gäst flyttar in."

Att måla är bland det roligaste jag vet. Jag försöker att genom mina bilder förmedla olika känslor. Betraktaren får tolka fritt. 

Förutom att måla så är ett stort intresse inredning och arkitektur. Det är ett intresse som jag delar med min man och min dotter. Ett av barnbarnen är en mycket bildsäker fotograf. En annan av dem skriver egna texter och musik samt sjunger till eget ackompanjemang. Den tredje animerar bilder till dataspel. Det fjärde och minsta dansar och spelar teater. Förutom mina fyra barnbarn så har jag två bonusbarnbarn som sjunger och spelar teater. Med andra ord, en kreativ familj. 

 Välkommen att utforska mina sidor.